Eric  Beeckmans

Meer kleur

De uniformiteit van dit scherm is uitstekend, we konden geen wolkvorming waarnemen. 

KE55S9C color

 

Ook de kleuren zijn indrukwekkend. Laat de ‘kleurruimte’ op ‘auto’ staan, zo krijg je het correcte kleurbereik voor HDTV. De kleuren waren bijna perfect, op onze set hebben we enkel de ‘kleur’ instellingen op 52 gezet in plaats van 50.

KE55S9C grayscale

De grijsschaal is goed, maar mocht eigenlijk beter. In de donkerste tinten overheerste rood lichtjes terwijl in de helderste tinten groen iets te veel gewicht had. Op gewone beelden nauwelijks zichtbaar, maar op een neutrale grijsschaal eenvoudig waar te nemen. Mits kalibratie kan dat perfect aangepakt worden, maar voor deze topper hadden we betere fabriekskalibratie verwacht.

KE55S9C extended color

Wie het volle kleurpotentieel van OLED aan het werk wil zien activeert de ‘eigen’ ‘kleurruimte’. Vooral rood en groen (en dus ook cyaan en geel) winnen enorm aan intensiteit. Het kleurbereik is dan bijna zo groot als Adobe RGB, een indrukwekkende prestatie. In de praktijk heb je daar voorlopig niet veel aan tenzij je van veel te felle kleuren houdt, al onze content maakt immers gebruik van de beperktere (‘auto’) kleurruimte. Het toont wel dat OLED nog ruimte heeft om verdere kleurstandaards te ondersteunen.

gerelateerde items