Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Beeld- en geluidkwaliteit

De algemene beeldverwerking is uitstekend, met slechts één echte fout: bij het opschalen van dvd-materiaal gaat er behoorlijk wat detail verloren omdat het beeld erg zacht wordt gemaakt. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk als je een moderne dvd- of Blu-ray-speler hebt die dvd-beelden kan upscalen naar 1.080p voor hij ze naar het tv-toestel stuurt. Wie over een oude dvd-speler beschikt zonder die mogelijkheid kan echter niet om dat gebrek heen.

Uiteraard is op dit toestel geen 100Hz-mode aanwezig - het tegendeel zou ons verbazen voor deze adviesprijs - wat nefast is voor de beeldscherpte bij snel bewegende beelden. Randen worden licht wollig en soms laat het bewegend voorwerp een heel licht spookachtige spoor na. Donkere objecten op een lichte achtergrond laten dat duidelijk zien.

Het beeld staat iets te donker afgesteld, waardoor je een minimum aan zwartdetail kwijtspeelt. Toch geeft het beeld in zijn geheel een goed resultaat met mooie kleuren. Enkel de grijsschaal kan beter. Alhoewel er geen afwijkende tinten zijn in de verschillende grijsniveaus, heeft de volledige grijsschaal een lichtgroene overtoon. Dat merk je met name bij de weergave van huidskleuren.

De klank kan ons bekoren. Zware tromgeluiden zorgen niet voor een overbelasting van de luidsprekers, dialogen worden helder weergegeven en de klank gaat niet vermoeien.

gerelateerde items