Gezonde scepsis was de belangrijkste reactie op de aankondiging van de Smart Evolution Kit. Ten eerste omdat we tot dan toe nog nooit van een upgradebare televisie gehoord hadden. Ten tweede omdat de prijs en mogelijke nieuwe features volledig onbekend waren. De vraag die iedereen zich stelde: is dit een slim zakenmodel om inkomsten te genereren of wordt dit hét model voor televisies van de toekomst?

Samsungs Evolution kit from FWD Magazine on Vimeo.

Ondertussen zijn we een jaar verder en de SEK-1000 is beschikbaar in de winkel. De prijs? 299 euro. De features? Wel, de belangrijkste upgrade die je krijgt is de nieuwe 2013 Smart Hub.

Daarnaast zijn ook de spraakherkenning, gebaarherkenning en gezichtsherkenning verbeterd. De nieuwe hardware ondersteunt HEVC (of H.265), de ‘High Efficiency Video Codec’ die H.264 zal opvolgen. Tot slot zitten er kennelijk ook verbeteringen in de beeldverwerking. Althans, in beelden die je bekijkt via internet. Bij gewone televisiebeelden en externe bronnen is dat niet zeker, maar daarover later meer. Laten we eerst de kit even van nabij bekijken.