De budgetbewuste koper kan ook buiten de koopjesperiode goede zaken doen door het tv-aanbod goed te bestuderen. Zoals onze vergelijkende test in FWD Magazine 40 duidelijk maakt, bieden heel wat fabrikanten toestellen aan die een groot schermformaat koppelen aan een scherpe adviesprijs. 

Net voor die groep consumenten is een toestel zoals deze Samsung erg aantrekkelijk. Vaak zie je aanhet design van een tv-toestel meteen dat het wat goedkoper, maar dat is bij de UE40D5000 niet het geval. Integendeel, het dsign oogt mooi en het profiel is ook nog eens slank genoeg om aan de muur een goed figuur te slaan.

De aansluitingen staan hoofdzakelijk naar onder en naar opzij gericht, zodat je niet in de problemen komt met de kabels. Met vier HDMI-aansluitingen doet deze UE40D5000 het bovendien even goed als de duurdere toestellen. Op dat vlak doen we dus erg weinig toegiften.

Dit toestel laat wel de ‘Smart Hub’-interface vallen en gebruikt nog de menustructuur van vorig jaar. Die is gelukkig ook erg overzichtelijk. Er is eveneens een apart contentmenu, dat bondiger en minder blits is maar daarom zeker niet minder duidelijk. De remote houdt zich grotendeels aan de lay-out van de duurdere modellen, wat voor een prima gebruiksgemak zorgt.

De ingebouwde handleiding helpt je vooruit als je even niet meer weet hoe je een instelling verandert.