De ES6300 mag je dus zien als een middenklasser, wat zich weerspiegelt in een aantrekkelijk prijskaartje. Ten opzichte van de duurdere modellen moet deze ES6300 het wel doen zonder micro dimming en levert het toestel een beetje bewegingsscherpte in.

Qua design kan de ES6300 natuurlijk niet tippen aan de hogere 7- en 8-reeksen. De behuizing en voet zijn bijvoorbeeld uitgevoerd in plastic, en de rand is toch al snel twee centimeter breed.

De aansluitingen staan helaas zo goed als allemaal naar achter gericht waardoor het toestel minder geschikt is voor wandmontage. Zoals bij alle andere Samsung-modellen dit jaar moet je het ook stellen met drie HDMI aansluitingen. 

De nieuwe Samsung-remote ziet er misschien wel beter uit, maar ligt iets minder goed in de hand dan het model van vorig jaar.

De menu’s zijn uitstekend, laten een vlotte navigatie toe en zijn duidelijk opgebouwd. Een woordje uitleg bij sommige instellingen en een ingebouwde handleiding werken een vlotte kennismaking in de hand. De handleiding wordt helaas in een erg klein venster getoond, wat de bruikbaarheid ervan sterk vermindert. Om sommige zaken terug te vinden moet je ook veel te lang scrollen.