De Samsung F6750-reeks ziet er naast een topper als de F8000 misschien wat gewoontjes uit, maar het ‘One design’ komt nog steeds erg net voor de dag. Het fijne kader van zes millimeter – afgelijnd met een metalen strip en onderaan het logo – staat op een mat metaalkleurige, vierpotige voet.

Het toestel heeft een iets breder profiel dan de topmodellen, maar met een diepte van vijf centimeter zal het er nog steeds elegant uitzien wanneer je het ophangt aan de muur.

De HDMI-, USB- en kabel/satellietaansluitingen staan zijwaarts georiënteerd, de andere aansluitingen wijzen naar achter. Daar moet je mogelijk rekening mee houden. Samsung levert wel een stroomsnoer mee met een hoekse connector, zodat die alvast niet in de weg zit.

De afstandsbediening van Samsung is dit jaar compacter. De lay-out is goed en de opschriften zijn duidelijk, maar door die compacte vorm liggen de toetsen erg dicht bij elkaar en oogt de remote ook wat complexer. In de praktijk valt het gelukkig goed mee, want de belangrijkste toetsen herken je op de tast dankzij de goede vormgeving en het aangename materiaal.

Naast de klassieke zapper levert Samsung ook een ‘Touch Remote’ mee, die beter geschikt is wanneer je regelmatig in de Smart Hub-omgeving werkt. Deze remote gebruikt Bluetooth en hoef je dus niet te richten. Met behulp van een kleine, bijgeleverde IR-blaster kan je de Touch Remote ook gebruiken als universele afstandsbediening voor een settopbox en/of Blu-ray-speler.

De  installatieprocedure is erg eenvoudig, maar aan het gebruiksgemak kan nog gesleuteld worden. Sommige belangrijke functies zijn te lastig bereikbaar. 

De Touch Remote bevat bovendien een microfoon voor de stemherkenning, want ook die is present op de F6750. Ondanks de aantrekkingskracht ervan blijven we terughoudend over stemcommando’s. Ze zijn nog steeds niet volwassen genoeg voor comfortabel en zorgeloos gebruik. Op de F8000 leek de stemherkenning bovendien vlotter te verlopen dan op dit model, en daar zit de sterkere processor van het topmodel mogelijk voor iets tussen.

De dual-core processor van de F6750 zorgt wel voor een vlotte ervaring in de mooie Smart Hub-interface. In vijf schermen – ‘Apps’, ‘Social’, ‘On TV’, ‘Movies & TV Shows’ en ‘Video, Foto en Muziek’ – vind je alle Smart TV-functies van de televisie terug. De Smart Hub-interface neemt je op het gebied van content ook echt bij de hand: in een mum van tijd weet je alles te vinden.