Deze Samsung springt ontegensprekelijk uit de band. De voet en metalen strip die rond de hele rand van de UE75ES9000 loopt, zijn beide afgewerkt in ‘Rose Gold Blush’. Niet bepaald onze favoriete kleur, maar wel een uniek tintje.

De vierkante voet werd ongetwijfeld gekozen voor de stevigheid, maar is minder elegant dan de vloeiend vormgegeven voet van de ES8000-reeks. Kies je voor wandmontage dan kan de voet gedemonteerd worden.

Het scherm is net geen 170 centimeter breed, en wanneer je er de voet onder monteert flirt het met de grens van 50 kilogram. Wat extra mankracht en tijd voorzien voor de installatie is dus een aanrader. En een solide plaats aan de muur of op het schap.

De afwerking is uitstekend, en de camera die bij de ES8000 deel uitmaakt van het kader kan je op dit model induwen, net zoals bij de nieuwe F8000. Dat heeft twee voordelen. Ten eerste is het kader opnieuw perfect recht,, en daarnaast kan je de stem- en gebaarbesturing nu deactiveren door de camera simpelweg in te duwen.

Bij de aansluitingen zien we weinig verschillen met de ES8000. Ook dit vlaggenschip beschikt dus slechts over drie HDMI- aansluitingen. Op een topmodel hadden vier of zelfs vijf aansluitingen niet misstaan.

Anderzijds zijn er wel drie USB-aansluitingen aanwezig. Ruim voldoende om een harde schijf aan te sluiten voor de PVR-functies en eentje met je filmbibliotheek. Uiteraard is Wi-Fi voorzien, maar je kan de televisie ook omtoveren in een draadloos toegangspunt met de ‘Soft AP’-functie. De televisie doet zich dan voor als een eenvoudige draadloze router.