Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Uitgebreide bedieningsmogelijkheden

De bedieningsopties zijn identiek aan die van de ES8000. Naast de gewone remote is er dus ook een touchpad remote. Die doet bovendien dienst als universele remote, zij het dan enkel voor een settopbox voor digitale tv en een Blu-ray-speler. Commando’s worden doorgegeven via een bijgeleverde IR-blaster.

Je verbindt hem via Bluetooth met de televisie en doorloopt de wizard om hem samen met de touchpad- remote te configureren.

De touchpad-remote vinden we iets te stroef in gebruik, maar het is ook mogelijk om stemcommando’s te gebruiken voor de besturing van aangesloten apparaten. Want uiteraard beschikt ook dit toestel over gebaarherkenning en spraakherkenning. Over de eerste versie daarvan waren we niet laaiend enthousiast, dus voelden we deze opties opnieuw aan de tand.

De gebaarherkenning blijkt alvast gevoelig verbeterd te zijn. Waar het toestel bij eerdere testen soms worstelde met de herkenning van onze hand, gaat dat nu bijzonder vlot.

Samsung introduceerde recent ook een versie van Angry Birds die volledig met de gebaarinterface te besturen is. De besturing is niet zo accuraat als met een muis of op een touchscreen, maar het is perfect speelbaar.

Aan de stemherkenning merkten we enkel kleine veranderingen. De belangrijkste beperking – je mag enkel woorden gebruiken uit één taal – blijft bestaan. Kanalen inspreken gaat nu echter erg vlot, en het volume kan je nu ook wijzigen door een getal tussen nul en twintig uit te spreken. Je moet dus niet langer stap voor stap het volume aanpassen.

gerelateerde items