De Minipod is een van die zeldzame speakers die werkelijk niemand koud laat: je vindt ze ofwel bloedmooi ofwel aartslelijk. De bolle vormen en wulpse lijnen geven deze compacte speaker bovendien een speelgoedachtig aanzicht, iets wat nog in de hand wordt gewerkt door de rode luidsprekerkast van onze testexemplaren. 

Nochtans gaat er wel degelijk volwassen technologie schuil in de ronde luidsprekerkast, een behuizing die bestaat uit zware kunststof (ABS) en vooraan over een basreflexopening beschikt. In die behuizing - die overigens prima afgewerkt is - gaan twee drivers schuil: een 5-inch grote Kevlar driver die het mid en laag voor zijn rekening neemt, en een 1-inch grote dometweeter.

Om de luidsprekers te installeren kan je op verschillende manieren te werk gaan. Zo kan je ze rechtstreeks op een platte ondergrond plaatsen, waarbij de rubberen inserts onderaan de luidspreker voor demping met het grondoppervlak zorgen. Optioneel biedt Scandyna ook voetjes aan, klassieke speakerstands en zelfs muurbeugels. Bij ons testexemplaar maakten we gebruik van de Sputnik-voetjes, die de speaker meteen enkele centimeters hoger maken en onderaan afgewerkt zijn met rubberen dopjes.

De voetjes laten zich trouwens makkelijk op de Minipod monteren, maar ze zorgen er ook voor dat de speaker minder stabiel staat dan met de rubberen inserts. Hij kan wel een klein stootje verdragen, maar wie een kater met Garfield-afmetingen of hyperactieve jonge kinderen in huis heeft rondlopen houdt daar toch maar beter rekening mee.