Op maat van het iPhone-tijdperk

Wanneer je de technische fiche van de Amperior vergelijkt met die van de HD25-1 II (de HD25 is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, red.), merk je dat de Amperior intern niet identiek is aan zijn DJ-gerichtere merkggenoot. Dat geeft meteen al aan dat de Amperior geen snelle remake is van een klassieke DJ-hoofdtelefoon, maar wel degelijk is aangepast aan de specifieke noden van een 'mobiele' gebruiker.

Sennheiser vermeldt geen cijfers over de gevoeligheid van de Amperior, maar de praktijk wijst uit dat deze hoofdtelefoon eerder aan de efficiënte kant van het spectrum zit. Of in gewoon Nederlands: je hoeft de volumeregelaar van je bron/versterker niet volledig open te draaien om voldoende decibels uit deze hoofdtelefoon te halen.

De gevoeilig lagere impedantie (16 ohm nominaal) geeft eveneens aan dat Sennheiser specifiek de mobiele markt in het vizier neemt met de Amperior. In principe zou hij het dan ook goede vriendjes moeten worden met de hoofdtelefoonuitgang van je telefoon, tablet of hoofdtelefoonversterker, zolang die laatste maar een uitgangsimpedantie heeft van 2 ohm of minder. Voor de hoofdtelefoonuitgang van sommige klassiekere versterkerontwerpen (die vaak een wat hogere uitgangsimpedantie hebben) lijkt hij dan weer een minder goede match.

gerelateerde items