Conclusie

De Amperior is een hoofdtelefoon die inroeit tegen de huidige trend in het mobiele segment van de hoofdtelefoonmarkt. Waar gelijkaardig geprijsde sets alles in het werk stellen om een gevoel van luxe op te roepen, richt de Momentum zich nadrukkelijk op de praktisch ingestelde liefhebber die weinig tot geen boodschap heeft aan tierelantijntjes maar gewoon een goed klinkende, klassiek ogende hoofdtelefoon voor onderweg wil.

Van de afwerking hadden we meer verwacht voor deze prijs - de kabeltjes en het verstelsysteem maken de Amperior relatief kwetsbaar onderweg, zeker in een rugzak of laptoptas - maar het geluid voldoet wel degelijk aan de verwachtingen die we voor deze test hadden. De strakke, energieke en gecontroleerde sound verloochent de roots van deze Sennheiser zeker niet, al hadden we persoonlijk graag nog iets meer raffinement en nuance gehoord.

Als totaalpakket heeft de Sennheiser Amperior dus wel degelijk enkele aardige troeven in huis. Of die ook volstaan om de adviesprijs van 300 euro te verantwoorden terwijl er zo'n sterke concurrenten uit eigen huis en daar buiten op de loer liggen, dat is dan weer een andere vraag.

5/5
gerelateerde items