Laten we eerlijk zijn: toen Sennheiser de HD700 onthulde tijdens CES 2012, keken we daar niet echt verbaasd van op. Tussen de HD800 en HD650 - de twee toppers ?in het hoofdtelefoonaanbod van Sennheiser - gaapte immers al een tijd lang een wel heel grote kloof, terwijl het aanbod van de meeste concurrenten een stuk homogener op elkaar aansloot in het hogere prijssegment. Tijd om die kloof te dichten, moet men bij Sennheiser hebben gedacht. En dat gebeurt nu ook: met een adviesprijs van 700 euro belandt de HD700 precies tussen de HD650 en HD800 in.

Toegegeven, dat is geen prijskaartje waarbij je meteen roept: “doe mij er dan maar twee”, maar de HD700 heeft dan ook de look-and-feel van een echt luxeproduct. Zo wordt de hoofdtelefoon geleverd in een harde, scharnierende opbergdoos die aan de binnenkant bekleed is met foam, voorzien van een uitsnijding waarin de hoofdtelefoon precies past.

Ook de hoofdtelefoon zelf ziet er fraai uit, met een mooi samenspel van anthraciet- en zilverkleurige accenten die het markante design met hoeken en rondingen een erg hoge herkenbaarheidsfactor geeft.

De materiaalkeuze doet iets minder luxueus aan dan bij de duurdere HD800, maar an sich is er bijzonder weinig verkeerd mee: de lichtgewicht componenten voelen solide aan en geven het geheel een kwaliteitsindruk zonder de teller van de weegschaal de hoogte in te jagen. Het gewicht blijft dan ook beperkt tot ongeveer 270 gram.

Ook van de afneembare, symmetrische kabel waar een stoffen sleeve omheen zit en van de 6,3 millimeter plug is werk gemaakt om ze er leuk uit te doen zien. We vinden het alleen wel spijtig dat de kabel zich behoorlijk stug toont en de plug erg groot uitvalt, waardoor het geheel wat moeilijker is in de omgang.