Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Niveau

We hebben de IE800 geruime tijd getest, rechtstreeks aangesloten op mobiele toestellen (waaronder een iPhone 5 en een Samsung Galaxy Note 3). Globaal genomen vielen de resultaten daar mee, wat gegeven de lage impedantie van 16 ohm en hoge gevoeligheid van 125 dB niet verrast.

Toch hadden we snel het idee dat de IE800's baat hadden bij wat extra versterking, wat we in de vorm van een NuForce HDP Icon en Avinity USB DAC Mobile (vermoedelijk een rebranded Fiio) verschaften.

We beluisteren een reeks tracks in FLAC-kwaliteit via Qobuz en wat hoge resolutiebestanden, onder meer van Daft Punk en Norah Jones. Je merkt als snel dat de IE800 van alle markten thuis is en zonder de minste vervorming een natuurgetrouwe weergave levert. Mellon Collie and The Infinite Sadness van The Smashing Pumpkins klinken even smakelijk als No Deal van Melanie De Biasio (als u overigens deze Belgische niet kent, haast u naar een streamingdienst of cd-winkel en beluister deze jazzchanteuse).

Zelf zijn we niet zo verzot op in-ears die inzetten op een stevige laagweergave en daardoor soms een zeker onaangenaam overdrukgevoel creëren. Gelukkig is dat niet zo bij deze highend Sennheiser. Bij de IE800 zorgen de twee baspoorten per driver zelfs voor een mooi, gecontroleerde bas die nooit vermoeiend wordt.

In-ears klinken natuurlijk niet zo wijds als een open hoofdtelefoon - de stem zit meer in je kop dan dat je in de muziek 'staat' - maar toch geeft deze Sennheiser voldoende lucht aan muziek. Bij het beluisteren van de nieuwe albums van Beck en Melanie De Biasio worden we getroffen door het enorme detail dat je zowel in mid- als hoge frequenties hoort, zonder dat ze overscherp overkomen. Globaal genomen heeft de IE800 een vrij neutraal karakter.

 

gerelateerde items