Toon alles (4)
Jamie Biesemans

Niet enkel mobiel

Hoofdtelefoons zoals de Momentum M2 moeten vaak dienst doen op de trein en tussendoor in de aula of tijdens de lunch. Daar is hij ook helemaal op voorzien, met een gevoeligheid en impedantie (18 ohm) die afgestemd is op een smartphone als bron. Niemand gaat je tegenhouden als je toch een hoofdtelefoonversterker inschakelt, maar puur voor de versterking is het eigenlijk niet nodig. We hebben de Momentum met een paar mobiele toestellen uitgeprobeerd, incluis een Sony NWZ-A15, iPad mini, Samsung Galaxy Note 3 en HTC One M9, en er was nooit een probleem met het behalen van de nodige volume. Het kan natuurlijk zijn dat je een betere geluidskwaliteit ambieert en voor een mobiele DAC gaat, maar dat is een andere zaak. In bijna alle gevallen heb je aan de Momentum M2 genoeg.

Ter ondersteuning van het mobiel gebruik, vind je in de doos een kabel van 1,4 meter met microfoon en remote. Die werkt zowel met Apple- als Android-apparaten, wat niet altijd het geval is. De kabel is loskoppelbaar, dus desgewenst kan je ook een langere gebruiken – maar die moet je wel apart kopen. Gegeven dat het hier gaat om een hoofdtelefoon van 300 euro plus, hadden we die toch graag in de doos gevonden. De Momentum M2 over-ears is immers ook prima geschikt voor thuis- of kantoorgebruik.

Je krijgt van Sennheiser trouwens ook een draagtasje, waarin de M2 netjes past. Je kan de hoofdtelefoon trouwens vrij compact dichtplooien.

gerelateerde items