Toon alles (9)
Eric  Beeckmans

Televisie: beeld- en geluidskwaliteit

Sharp introduceerde eerder dit jaar zijn Quattron-technologie. Die gebruikt naast het traditionele rood, groen en blauw voor elke pixel ook een gele subpixel. Dat moet voor een grotere variatie van kleurtinten en rijkere kleuren zorgen. Dat deze Sharp een briljant geel op het scherm kan toveren staat alvast als een paal boven water, en dat wordt ook onderlijnd in onze test.

Het scherm lijkt heel wat potentieel te hebben, maar Sharp moet meer aandacht besteden aan een correcte kleurkalibratie. In onze testscène uit Lord of the Rings is het rood en oranje veel te overweldigend aanwezig. Ook groen krijgt een stevige boost.

De algemene kleurtemperatuur ligt dan weer te hoog, waardoor we een wat koeler beeld zien. We vermelden daar wel meteen bij dat deze minpunten mogelijk nog worden bijgewerkt in de definitieve versie van het toestel – wij testten een preproductie-exemplaar.

De Sharp laat wel uitstekende prestaties optekenen voor zwartdetail en beeldverwerking. In die laatste categorie werkt de televisie een bijna foutloos parcours af.

Dankzij de 200Hz-functie zien beelden er ook erg scherp uit bij snelle bewegingen. Hou er wel rekening mee dat je wat inlevert aan helderheid wanneer je de ‘Scanning backlight 200’-functie instelt op ‘Scan’. Anderzijds win je er wel wat extra beeldscherpte mee. De instelling ‘Hoog’ zorgt voor maximale scherpte zonder verlies aan helderheid.
 

gerelateerde items