Toon alles (9)
Eric  Beeckmans

Televisie: extra's

De LC-40LE924LE beschikt over een timeshiftfunctie voor uitzendingen die je binnenhaalt via een van zijn digitale tuners (DVB-T, DVB-C en DVB-S/S2). Daarmee kan je live-tv pauzeren en voor- of achteruitspoelen door een programma. Er is voldoende intern geheugen voor ongeveer 60 minuten HD-materiaal of 150 minuten SD-content. Let wel, dit is geen echte opnamefunctie. Je kan de inhoud van de timeshiftbuffer dus niet wegschrijven om de beelden later te bekijken.

De ingebouwde DLNA-client verdient duidelijk nog wat verbetering: hij werkt momenteel alleen voor foto’s. Wanneer we muziek willen beluisteren, crasht de client en herstart de televisie. Bij de videoselectie vindt hij zelfs geen enkel bestand.

De usb-mediaspeler doet het iets beter: die speelt mp3, jpeg en beperkt zich voor video tot DivX. Sommige van onze H264-bestanden worden afgespeeld, andere dan weer niet. Het belangrijkste minpunt is echter dat hij geen ondertitels afspeelt, wat het nut toch sterk beperkt. De interface laat nochtans een erg vlotte navigatie toe en ziet er verzorgd uit.

Sinds kort biedt Sharp ook internet-op-tv aan: ‘Aquos Net+’. Hey systeem gebruikt dezelfde standaarden als de versies van Philips en Loewe. De Sharp-uitvoering lijkt ook sterk op die van Philips, maar voorlopig is er iets minder content voor beschikbaar. Voor België zien we bijvoorbeeld Arte, Screendreams, Meteoconsult, Myalbum.com, Funspot, Autozine, Dailymotion en Hardware.info.

Er is ook een volledige webbrowser voorzien. Daarmee kan je gewoon het internet op, al weet je nooit zeker of de website die je bezoekt correct zal worden weergegeven of niet. De interface blijkt ook niet altijd even snel, en dat is toch een pijnpunt.

gerelateerde items