Toon alles (9)
Eric  Beeckmans

Blu-ray-speler: gebruiksgemak

De installatie van de speler levert geen problemen op. De leesbaarheid van de menu’s is goed maar inhoudelijk niet altijd even duidelijk, ondanks het woordje uitleg dat je bij sommige instellingen krijgt.

Zo kan je bij de audioinstellingen naast het klassieke ‘Bitstream’ en ‘PCM’ ook opteren voor ‘Bitstream (mix)’. Die term lijkt aan te geven dat je daarmee ook de secundaire audio van Blu-ray-schijven te horen zal krijgen (vandaar de benaming ‘mix’), maar voor verdere toelichting moeten we toch naar de handleiding grijpen. En dan blijkt dat deze instelling eigenlijk staat voor een hercodering naar DTS-formaat. Een prima optie, dat wel, maar ze is nogal onduidelijk aangegeven.

Ook bij het opzetten van de netwerkverbinding zijn de menu’s niet zo duidelijk. Wie de handleiding volgt komt er wel, maar toch. Dat had beter gekund.

De Sharp kreeg wel een prima afstandsbediening mee: ze combineert een goede D-pad, duidelijke menutoetsen en een erg handig blok met afspeelfuncties. Op de remote vinden we overigens ook een toets waarmee je de afstandsbediening kan vergrendelen. Erg handig als je jonge kinderen (of avontuurlijke katten) hebt die tijdens een filmavondje ook weleens met de remote willen spelen.

gerelateerde items