Toon alles (9)
Eric  Beeckmans

De set: conclusie

Dit knap gelijnde Sharp-duo heeft heel wat sterke punten. Het design is uitermate geslaagd en de Quattron-technologie heeft heel wat potentieel voor de beeldkwaliteit, maar het scherm moet dan wel correct worden afgesteld om de meerwaarde te ervaren. Tenzij je een liefhebber bent van een uitbundig kleurenpalet.

Het aanbod internettoepassingen moet nog groeien, maar is door de gekozen standaard wel futureproof. Of de mediaspeler ooit een volledig aanbod zal bieden hangt af van toekomstige firmware-updates; dat blijft dus koffiedik kijken.

De set bedienen met één remote kan, maar is niet echt handig. Je gebruikt best de tv-remote. Hou er wel rekening mee dat de afspeeltoetsen erg klein zijn. En als je het titelmenu van de Blu-ray-speler wil activeren, dan moet je wel even door het hoofdmenu van de televisie bladeren.

De totaalprijs van deze Sharp-set vinden we echter behoorlijk zwaar, met name omdat de Blu-ray-speler onverantwoord hoog is geprijsd. Naar ons gevoel rekent Sharp een wel erg hoge meerprijs aan voor het aparte design van de BD-HP90S.

gerelateerde items