Sharp leverde ons een 60-inch versie van de LE857E voor deze test, een vrij afwijkend formaat. Wie denkt dat vijf inch het verschil niet maakt, moeten we toch even terechtwijzen. Een 60-inch scherm levert 19 procent meer schermoppervlak dan een 55-inch scherm, en dat merk je wel degelijk in de praktijk.

Aan de andere kant moet je voor dit toestel ook een iets steviger schap voorzien. Met zijn 40 kilogram, voet incluis, is het beduidend zwaarder dan de concurrentie.

Het scherm is afgewerkt met een geborstelde aluminium rand boven en onder, wat deze Sharp een erg luxueus uiterlijk geeft. Het toestel heeft een goede selectie aansluitingen. Alle HDMI-ingangen staan zijwaarts gericht, maar er is voldoende plaats om de kabels weg te werken. Hou er wel rekening mee dat alle andere video-aansluitingen naar achter gericht staan, wat een strakke wandmontage licht hindert.

Het toestel beschikt niet over een ingebouwde draadloze netwerkaansluiting, maar wordt wel geleverd met een Wi-Fi-dongle. Die neemt een van de drie USB-aansluitingen in beslag. 

De afstandsbediening heeft een geborsteld pseudo-aluminium oppervlak, zodat ze mooi past bij de televisie. Helaas is de lay-out minder overtuigend. De meeste toetsen zijn te klein, zelfs erg belangrijke zoals volume en kanaal. Bovendien oogt de afstandsbediening nogal warrig.

Speel je media af, dan kan je die bedienen met afspeeltoetsen die op het scherm verschijnen of de D-pad, maar dat is niet altijd even duidelijk. 

De menu’s met instellingen zijn onveranderd gebleven. Ze verschijnen rechts van het scherm, terwijl het beeld licht verkleind wordt zodat je rustig verder kan kijken. De navigatie verloopt erg vlot en de menu’s zijn goed georganiseerd. Sharp heeft nu ook een ‘Content’-menu voorzien. Dat activeer je met de ‘Home’-toets, waarna het alle mogelijke activiteiten toont.

Zo ga je snel naar de USB- of netwerkmediaspeler, YouTube, Skype of Net TV. Ook die interface is erg vlot, en je vindt er zelfs een elektronische handleiding terug. Alhoewel die goed leesbaar en zeer volledig is, ontbreekt er wel een index en inhoudstabel van waaruit je rechtstreeks naar bepaalde delen van de handleiding springt.