Eric  Beeckmans

Extra's

De Sharp LC-60LE857E beschikt over een volledige set digitale tuners en kan via die tuners en de USB-aansluiting ook opnemen naar een harde schijf. Sluit je zo’n schijf aan, dan kan je bovendien ook live-tv pauzeren.

De mediaspeler is behoorlijk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Via USB kunnen we nu nagenoeg al onze testvideo’s afspelen, inclusief ondertitels. Voor muziek ondersteunt de Sharp zelfs de FLAC-codec, al ontbreekt MP4-audio nog steeds in het lijstje. De muziekspeler leest ook geen tags en toont geen cover-art.

De DLNA-speler blijft wel problematisch. Dat we langs deze weg geen ondertitels zien verrast ons niet echt, maar we kunnen ook maar een zeer beperkte selectie videobestanden afspelen. Je vertrouwt dus best niet op de netwerkspeler, maar sluit gewoon een harde schijf of USB-stick aan.

Sharp zal vanaf dit jaar ook een smartphone-app aanbieden waarmee je de televisie bedient, maar die was nog niet beschikbaar op het moment van onze test. Skype zit ingebouwd in het toestel, maar de camera is optioneel. Naast YouTube vind je ook het Net TV-platform terug voor al je internetnoden, al is het aanbod nog steeds wat te mager.

gerelateerde items