Het groot dat deze tv mag lijken, het is zelfs nog niet het grootste model uit het aanbod, want Sharp biedt ook nog een 80-inch tv aan die we reeds bekeken

Deze kolos weegt ongeveer 40 kilogram, dus bij wandmontage kies je best een stevige beugel, een solide muur en nodig je een paar vrienden uit om het geheel op te hangen. Wil je een opstelling op de bijgeleverde voet, kies dan een erg stevig schap uit. In ons testlab boog ons schap alvast vervaarlijk door onder het aanzienlijke gewicht.

Deze tv beschikt niet over een draaivoet en dat maakt het lastig om nog een extra kabel aan te sluiten eens het toestel opgesteld staat. Even achter het toestel reiken is namelijk niet evident bij deze gigant. Het toestel beschikt wel over alle gewenste aansluitingen, inclusief drie USB-aansluitingen waarvan er één voor de bijgeleverde Wi-Fi-dongle bestemd is.

Met een USB-verlengkabel maak je de andere aansluitingen makkelijker bereikbaar; ze zitten vrij diep achter het toestel. Enkel de HDMI- en kabelaansluitingen zijn naar opzij en naar achter gericht. Wie Scart of component video wil gebruiken en een wandmontage ambieert, moet dus voldoende ruimte vrijlaten.

De menu’s laten zich erg vlot hanteren en verschijnen rechts naast een verkleind beeld. Je kan dus rustig verder kijken terwijl je iets aanpast. Bovendien zijn de menu’s goed georganiseerd en is alles snel terug te vinden zodra je er een keer bent doorgelopen.

Elke instelling toont ook een lijntje uitleg, zodat je niet steeds in de handleiding moet duiken. Veel minder goed is de remote, die erg warrig aandoet en waarbij belangrijke toetsen zoals volume, kanaal, beeldmode en beeldverhouding veel te klein zijn. Er zijn ook geen afspeeltoetsen voor media. Daarvoor gebruik je de D-pad en de kleurtoetsen.