Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Hoe groot is dat precies?

Wel, ERG groot. De Sharp heeft een diagonaal van 80 cm (31,5 inch). Dat is wat we vroeger een grote televisie noemden. Je maakt dan ook best wat plaats vrij op je bureau voor je deze installeert. Wie kiest voor een VESA-mount moet ook even nakijken of die wel geschikt is voor zo’n grote monitor.

Op een scherm met deze maat is de extra resolutie geen luxe. Vergeet niet, de typische kijkafstand voor een monitor is ergens tussen de 50 tot 100 cm. Op een 31,5 inch scherm zie je individuele pixels van een Full HD scherm al vanaf 1,25 m. Maar op dit 4K-scherm kan je tot 62 cm naderen en nog steeds geen individueel pixeldetail onderscheiden.

Met zijn 140 ppi zorgt de Sharp dan ook voor een erg rustig en natuurlijk beeld. Ter vergelijking, een 27 inch QHD-scherm haalt 109 ppi en een 23 inch Full HD-scherm haalt slechts 96 ppi.

Dat fijne detail heeft wel een nadeel. Tekst ziet er onwaarschijnlijk klein uit in Windows. Je kan dat gelukkig wel bijwerken in het ‘Control Panel’. Ga naar ‘Hardware and sound’, Display, Make text and other items larger or smaller’. 

gerelateerde items