Praktijk

De Sharp komt met een uitvoerige handleiding in het Nederlands waarin werkelijk elke functie uit de doeken wordt gedaan. Dat hier en daar kromme vertaalfouten te lezen zijn, bedekken we met de mantel der liefde. Dat komt omdat we de set intussen intensief beluisterd hebben. En dat zorgde voor een behoorlijke shock: wat dit setje presteert voor 279 euro is niet normaal.

Met de ingeschakelde ‘X-Bass’-regeling – die kan alleen aan of uit – is de bas wat te zwaar aangezet, en zonder wat te licht. Na enig experimenteerwerk verkiezen we uiteindelijk om X-Bass uitgeschakeld te laten.

Ook de equaliser laten we in de neutrale stand staan. Maar we hadden het over de geluidskwaliteit. Tja, die zouden we als prima omschrijven als de set 500 euro zou kosten, maar met een adviesprijs van 279 euro mag je ze gerust ronduit verpletterend noemen. Stemmen klinken heel natuurlijk: helder op een realistische manier, dus zonder sissende s-klanken en dat soort ongein.

Ook de rest van het middengebied en het hoog kan onze goedkeuring wegdragen. Naar onze mening klinkt de Sharp iets minder goed dan de Sony GMT-G1IP, maar er zullen ongetwijfeld genoeg luisteraars zijn die deze rangorde omdraaien op basis van hun persoonlijke voorkeur. Al zullen minder ervaren luisteraars eerder stellen dat ze allebei top klinken. En gelijk hebben ze!

Na al dat bewierook toch nog een kleine kritische noot: de trackinfo van onze iPod wordt ook bij deze Sharp niet weergegeven op het scherm.

3/3
gerelateerde items