Bovengemiddeld goede klank

Ook klankmatig gooit de SRH840 hoge ogen: het frequentiebereik loopt zowel onder- als bovenaan ver door, en de weergave is evenwichtig. In het laag lijkt een piekje te zitten, maar dat merk je bij ‘casual’ luisteren amper op. Het klankkarakter in z’n geheel laat zich nog het best als een tikje warm en ontspannen omschrijven, zonder naar de wollige kant te neigen. Kortom, een hoofdtelefoon met een sound die nooit vermoeit.

De detailweergave scoort goed zonder spectaculair te zijn, en hetzelfde geldt voor de soundstage. Dat alles maakt deze SRH840 tot een uitstekende all-round hoofdtelefoon die bij muziek, games, tv en film tot z’n recht komt. De sublieme geluidsisolatie, minieme geluidslekkage en vrij efficiënte werking zorgen er bovendien voor dat hij altijd en overal inzetbaar is.

Toch nog een minpuntje? De gekrulde kabel vinden we minder handig voor woonkamergebruik, aangezien hij de bruikbare actieradius inkort. Vooral voor film- en tv-liefhebbers is een verlengkabel dan ook geen overbodige luxe.

4/4
gerelateerde items