De Navigator is overigens niet de eerste hoofdtelefoon waarmee Skullcandy de aanval opent op het (iets) hogere prijssegment, want eerder deed het Amerikaanse merk al hetzelfde met Mix Master en de Aviator. 

Wie bekend is met die laatste, zal meteen de gelijkenissen opmerken tussen dat model en deze Navigator. Ze hanteren immers een gelijkaardige stijl, die zijn inspiratie haalt bij een klassieke Ray-Ban zonnebril.

Die link lijkt op het eerste gezicht misschien nogal ver gezocht, maar wanneer je de Navigator opplooit wordt de gelijkenis meteen duidelijk.
 


Daarnaast lijkt de styling haast op maat van het Apple-publiek ontworpen te zijn, iets wat met name opvalt bij onze witte testversie - de Navigator is ook verkrijgbaar in het zwart, blauw en roze.

Naast het Apple-witte kleurtje is er ook een in-line remote aanwezig die alleen met de iOS-toestellen van Apple werkt, opnieuw een duidelijke hint.

Opvallender is het verrassend hoge afwerkingsniveau in vergelijking met de Skullcandy-hoofdtelefoons die we in het verleden testten. Waar goedkopere modellen vaak overvloedig gebruikmaken van plastic onderdelen, gaat Skullcandy duidelijk een stap verder bij de Navigator.

Zo zijn de oorcups bevestigd op metalen rails, die op hun beurt zijn vastgeschroefd op stevige scharnierpunten. Zelfs de doodshoofdjes op de uiteinden van de met (simili)leder beklede hoofdband zijn gegraveerde exemplaren op een metalen blokje, geen goedkope prints of stickertjes. Kleine details, maar ze geven deze hoofdtelefoon toch net wat meer cachet. 
 


Toch is er nog één aspect dat we liever anders hadden gezien: de (plastic) afdekplaatjes op beide oorcups vallen qua materiaalkeuze een beetje uit de toon naast de andere onderdelen van de Navigator, wat de kwaliteitsindruk toch weer ietsje onderuit haalt. 

Leuk om weten is overigens dat Skullcandy er nog steeds een relaxte houding op nahoudt wat de garantie op deze hoofdtelefoons betreft. Een geruststellende gedachte moest er ooit toch eens iets kapot gaan.