Meer dan verwacht

Laten we starten met de conclusie: de klank die uit de Play:1 komt is heel wat volwassener dan je zou verwachten van een speaker van dit formaat. Er is behoorlijk wat detail hoorbaar, maar het zijn vooral de lage frequenties die indruk maken. Je ontsnapt uiteraard niet aan de beperkingen van de kleinere verpakking – zo kan je niet rekenen op een heel genuanceerde laagprestatie. De regels van de fysica kan je niet zomaar buitenspel zetten.

Maar dat gezegd zijnde: met de ogen toe zou je nooit het geproduceerde geluid associëren met een speaker van dit formaat. Het is een gelijkaardige ervaring aan wat we opmerkten bij de bijzondere – daar is die verwijzing weer – Bose Soundlink mini (lees hier de test).

Door het kleine formaat van de Play:1 zou je misschien geneigd zijn om de Play:1 pakweg op je bureau te plaatsen, dicht bij je oren. Maar het is een beter idee om ze wat verder weg te plaatsen, want dan klopt het klankplaatje toch beter en vloeien de mid/hoog beter samen met de bas. In de meeste gevallen gaat naar ons gevoel een aanrader zijn als je meteen twee Play:1’s installeert en ze koppelt als stereopaar – een taakje dat je via de app in vijf seconden geregeld hebt en dat de klank naar een hoger niveau tilt. Met een stereopaar kan je naar ons gevoel zelfs middengrote kamers vrij goed vullen.

We plaatsten de Play:1 naast de Play:3, en eerlijk gezegd: we geven de voorkeur aan de Play:1. De grotere speaker kan luider, laat wat meer detail horen en heeft (een beetje) stereoscheiding, maar mist gewoonweg body. Geef ons dan maar een setje Play:1's.

gerelateerde items