Balkvormig

Qua uiterlijk oog de Playbar zoals je zou verwachten van een soundbar. Het is een lange rechthoek (90 x 14 x 8,5 cm groot), met een discrete styling en kwalitatieve bouw. Voor Sonos is het een wat apart design, maar in de wereld van de soundbars springt het niet echt uit de band.

Niet helemaal uniek maar toch vrij zeldzaam is dat de Playbar een gyroscoop bevat, zodat je de soundbar op twee verschillende wijzen kan plaatsen. Het kan liggend (zodat de hoogte 8,5 cm bedraagt) of staand (hoogte van 14 cm). In die laatste positie kan je de 5,4 kg wegende Playbar ook omhoog hangen, door middel van een aparte ophangkit.

Door de gyroscoop detecteert de Playbar zelf in welke oriëntatie het gebruikt wordt en worden er ter compensatie subtiele wijzingen in de klank aangebracht. Intern zijn de speakers onder een hoek van 45 graden gemonteerd, dus eigenlijk maakt die oriëntatie niet zoveel uit. Wij hebben de Playbar in beide posities geprobeerd, en het klonk identiek.

Volgens de fabrikant kan je de Playbar boven op een tv-meubel plaatsen en boven of onder een tv hangen. Plaatsing in een sleuf van een tv-meubel wordt afgeraden.

gerelateerde items