Muziekstreaming

Maar wacht, de beoordeling van de Playbar kan niet stoppen niet bij filmsoundtracks. De Playbar is immers een volwaardig Sonos-product, met alle streamingmogelijkheden die we verwachten. Via de standaard Sonos-app kan je bijvoorbeeld muziek van een NAS streamen of liedjes via Spotify, Deezer of een ander streamingdienst afspelen.

Het is een enorme troef voor de Playbar: je kan het dus niet enkel gebruiken om het slappe geluid van je tv te verbeteren, maar ook inzetten als muziekinstallatie in de woonkamer. Qua mogelijkheden is er niet echt een vergelijkbaar product te koop.

Of de Playbar echt al je muzikale wensen kan vervullen, hangt er een beetje vanaf. De klank die er uit komt is typisch Sonos, een beetje gecomprimeerd en met een streepje extra bas, maar wel met veel meer detail dan je uit een Play:5 krijgt. Niet verbazend gegeven de hogere prijs en hoger aantal speakers (9!) in dit toestel.

Het goede nieuws is dat de Playbar voor muziek vrij omnidirectioneel is, wat in een woonkamer met een L-vormige sofa mooi meegenomen is. Keerzijde is dat het stereobeeld nogal afwezig is; er mocht wat meer ‘lucht’ zitten in de klank. Croonerliedjes als From Russia with Love van Matt Monroe en We have all the time in the world van Louis Armstrong klinken lekker warm via de Playbar, maar meer hedendaags werk mocht wat spannender klinken.

gerelateerde items