Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Extra's

De ingebouwde mediaspeler blijft een pijnlijke zaak bij Sony. De USB-lezer kan nog steeds niet om met de NTFS-bestandsindeling, zodat je aangewezen bent op FAT16/32. Die beperking deelt de Sony enkel met recent geteste Loewes.

Als muziekspeler doet hij het uitstekend, met een vrij uitgebreide formaatondersteuning. Maar als videospeler blijft het een bijzonder povere implementatie. Het grootste deel van onze DivX- en Xvid-bestanden blijkt onleesbaar, en MKV-bestanden worden al helemaal niet ondersteund.

Enkel MP4-bestanden blijken betrouwbaar te werken. Externe ondertitels zijn mogelijk, maar die worden dan weer heel lelijk op het scherm gezet. Gelukkig heeft de Sony nog wat anders te bieden.

Wie kijkt naar de ingebouwde digitale tuners kan opnemen naar de externe harde schijf. Met Gracenote TrackID identificeer je muziek, ongeacht de bron. Muziekliefhebbers zitten trouwens goed, want Sony’s muziekdienst ‘Music Unlimited’ biedt toegang tot een enorme muziekbibliotheek. Probeer het zeker eens uit, de eerste dertig dagen krijg je sowieso een gratis Premium-abonnement. Liefhebbers van klassieke muziek hebben met ‘Berliner Philharmoniker’ ook een prachtig aanbod. Bravia Internet Video levert on- demand video. 

En dan zijn er nog een hele hoop apps: Twitter, Facebook, Skype (met een optionele camera). Nieuw is de ‘Opera TV store’: alweer een app store, deze keer met apps gebaseerd op de ingebouwde Opera internetbrowser. Een ruim aanbod dus, maar helaas slecht georganiseerd. Neem dus ruim de tijd om alles te verkennen.

gerelateerde items