Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Klinkt goed

Met name op geluidsvlak maakt deze Sony zich aantrekkelijk, ook voor amateurs die iets meer willen. De PJ780VE beschikt over een forse, bovenaan gemonteerde microfoon die in 5.1-surround opneemt en zeer goede geluidsopnames produceert. 

Wie het filmen wat serieuzer aanpakt, kan rekenen op een ingang voor een aparte microfoon en een hoofdtelefoon. Er is ook een schoen voor een extra videolamp, toch ook vaak nuttig.

Wie echter helemaal voor een realityshowlook wil gaan, kan de ‘Nightshot’-modus inschakelen. Je schiet dan wel karakteristieke groene en ruizige videobeelden, maar in ruil daarvoor krijg je wel een stop of twee extra gevoeligheid, schatten we.

Bij het filmen toont de PJ780VE zich een gedegen videocamera die mooie resultaten voorlegt. Ik was vooral onder de indruk van de optische stabilisatie, die zelfs op een chaotisch schoolfeestje relatief stabiele beelden afleverde. De zoomlens biedt een goed bereik, te beginnen met een handige 26-millimeter breedhoek. Daar kan je binnenhuis goed mee uit de voeten.

gerelateerde items