Op designvlak lijken de gebogen S9005B en de vlakke X9005B in niets op elkaar. Het ‘Wedge’-design van de X9005B is verdwenen en de gebogen televisie kreeg een volledig eigen ontwerp. Een behoorlijk knap ontwerp overigens. De luidsprekers, links en rechts van het toestel, zijn verwerkt in afgeronde, geperforeerde behuizingen. Het toestel heeft daardoor een heel zacht uiterlijk, een en al rondingen. Boven en onder is er een geborsteld metalen accent voorzien.

Opvallend is uiteraard ook de curve, maar dan vooral hoe beperkt die is. We gingen even aan de slag met onze meetlat en we schatten de straal van de curve op ongeveer 7,5 m. Die grote straal zorgt voor een erg subtiele buiging. Vergelijk dat even met concurrenten die een straal van 4 tot 5 meter gebruiken, waardoor de curve veel opvallender is. Volgens Sony is die keuze het resultaat van onderzoek naar een curve die toch nog immersie garandeert, maar beeldvervorming zoveel mogelijk tegen gaat. Vanuit een design standpunt is de subtiele curve in elk geval een pak minder in het oog springend.

Het toestel kan ook aan de muur gemonteerd worden, daar zal de zachtere buiging dan weer een voordeel zijn. De belangrijkste aansluitingen staan allemaal opzij gericht, wat wandmontage vergemakkelijkt. Sony liet op de S90005B wel de ‘port-replicator’ achterwege, waarmee alle aansluitingen via een verlengkabel makkelijk bereikbaar waren op een apart doosje. Het toestel beschikt over vier HDMI-aansluitingen, waarvan er twee V2.0 versies zijn. Tip voor Sony: label die aansluitingen duidelijk zodat je weet waar je toekomstige 4K-bronnen moet aansluiten (het gaat om HDMI 2 en 3).