Uiteraard stak Sony zijn 4K-topmodel ook in het nieuwe design, ‘Sense of Quartz’. Maar door de toevoeging van de in het oog springende luidsprekers links en rechts van het toestel doet het scherm ons meer terug denken aan de Monolitic designs. De drivers van de luidsprekers zijn ingebouwd in glossy zwarte panelen die volledige gelijk lopen met het scherm en als de televisie uit staat lijkt het wel alsof ze in het televisiepaneel zelf ingebouwd zijn. Spectaculair, dat is het wel, zeker aangezien fabrikanten de laatste jaren de luidsprekers liefst zo veel mogelijk verstoppen. Het design roept dan ook erg felle meningen op: love it or hate it.

Sony KDL-65X9005A

Aan de achterzijde vinden we dezelfde selectie aansluitingen als de W9 en W8 reeks. Vier HDMI aansluitingen waarvan een met MHL functie lijkt ons voldoende. Die zijn uiteraard allemaal HDMI 1.4a-compatibel. Sony liet weten dat een firmware update zal volstaan om de aansluitingen naar HDMI 2.0 te brengen.

Twee van de drie USB-aansluitingen staan erg dicht bij de schermrand zodat ze makkelijk te gebruiken zijn. Bij een kolos als deze wil je echt niet diep achter het toestel moeten grijpen. Alle aansluitingen behalve de HDMI-aansluitingen wijzen helaas naar achter, zodat je bij wandmontage mogelijk wat extra verloopstukken moet gebruiken.