Toon alles (8)
Eric  Beeckmans

Vernieuwd menu

Alweer een volledige verandering in de menu’s ten opzichte van vorig jaar. Het ‘Home’ menu is nu erg mediacentrisch en opgedeeld in vijf zones: tv-kanalen, video, muziek, foto’s en apps. Elke pagina wordt bevolkt door een selectie aan content, bijvoorbeeld suggesties voor muziek uit Vevo, YouTube of Sony’s eigen Music Unlimited. Dat ziet er allemaal heel mooi uit, maar het duurt wel even om op te starten. Tussen het aanzetten van het toestel en de eerste moment waarop je het Home scherm echt kan oproepen zit al snel een halve minuut. Dat hadden we toch graag iets sneller gezien.

Ben je aan het tv-kijken en begin je je toch af te vragen of er niets anders te beleven valt, dan is er het ‘Discover’ menu. Met een eenvoudige veegbeweging over de nieuwe, kleine ‘One Flick’ remote haal je onderaan het scherm een lint tevoorschijn. Daarin verschijnen ook aanbevelingen uit tv-kanalen, Youtube, foto’s of voetbalclips. Het vergt wat oefening voor je de ‘One Flick’ remote onder de knie hebt, maar het werkt wel. Heel wat extra toetsen zijn beschikbaar via een lint dat je bovenaan het scherm kan oproepen, maar dat is ver van ideaal. We blijven erbij: het gebruik van een touchpad op een afstandsbediening is op zijn best een matige keuze. Andere ingangen selecteren, of een kanaalnummer intoetsen moet gewoon makkelijker.

Heb je een Xperia telefoon in huis dan kan je dankzij NFC ook eenvoudig je smartphone koppelen aan de televisie. Of je kan natuurlijk ook de ‘TV Sideview’-app installeren. Die doet dienst als remote, maar biedt ook aanbevelingen, een EPG en kan gebruikt worden om DLNA-content af te spelen.

gerelateerde items