Toon alles (8)
Eric  Beeckmans

Extra's

Opvallende extra’s zal je op de Sony niet vinden, tenzij je een voetbalfan bent. Met de ‘Football’ knop op de remote activeer je een beeldmode voor voetbal en heb je toegang tot een hele reeks video’s van allerlei FIFA-video’s. Wat vinden we daarnaast nog terug? De ingebouwde camera levert je Skype-mogelijkheden. Activeer ‘Social Viewing’ om tegelijk te Skypen en tv te kijken. Of je kan ook Twitter volgen, de televisie kiest de hashtag zelf op basis van het programma dat je bekijkt of je kan zelf een hashtag opgeven. Wie het scherm van zijn smartphone op de televisie wil bekijken, kan kiezen voor Miracast (draadloos) of MHL (bedraad).

Verder is er een zeer volledige set digitale tuners, die je uiteraard naar USB-harde schijf kan opnemen. De mediaspeler, jarenlang de achilleshiel van Sony, is ondertussen uitgegroeid tot een prima speler. Bij audio ontbreekt enkel nog FLAC-ondersteuning. Bij de videoformaten kan je geen Divx gebruiken, wel het alternatief xvid. Daarnaast wist de speler met alle testen overweg ozwel via USB als DLNA, inclusief de belangrijkste ondertitelformaten. Ook 4K-video speelt de Sony zonder al te veel problemen af. Met HEVC-bestanden waren de prestaties iets wisselvalliger, maar wel nog degelijk. Dat is ondertussen geen echte verrassing meer. Heel veel concurrenten slaan daar de bal mis.

Wat internetcontent betreft kan het bij Sony nog wel beter. Netflix is de app voor video op aanvraag, en werkt ook met de 4K-content. Video Unlimited, Sony’s eigen VOD-dienst komt na al die jaren nog steeds niet naar België. Je moet het dus stellen met YouTube, Vimeo en een hele reeks minder bekende diensten. De lijst apps is lang, maar spreekt niet echt aan. Bij muziek vinden we geen Spotify of Deezer, wel Sony’s eigen Music Unlimited. Met Vevo heeft Sony wel een mooi alternatief in huis als je van muziekvideo’s houdt.

gerelateerde items