In het Sony Center in Luxemburg staat deze reus al opgesteld en kunnen we hem in alle rust testen. We besluiten onze test dan ook op die locatie door te laten gaan, want een dergelijk groot en zwaar toestel transporteren en opstellen is geen sinecure.

Het toestel staat – weinig verrassend – op een vaste voet met vier glimmende poten, zodat het gevaarte mooi stabiel staat. Een draaivoet zou voor een toestel met deze dimensies vermoedelijk te onveilig zijn.

De afwerking heeft een eigen stijl, met een robuustere en sterkere uitstraling dan de Monolithic-designs uit 2012. 

En je kan onmogelijk naast de twee kolomluidsprekers kijken die links en rechts naast de televisie hangen. Met tien drivers en 50 watt audiovermogen er achter beloven ze alvast voor een indrukwekkende klank te zorgen.

Bij de aansluitingen merken we dat twee van de vier HDMI-aansluitingen 4K-resoluties ondersteunen. Deze televisie is verder voorzien van alle gebruikelijke aansluitingen, al betwijfelen we sterk of een randtoestel aansluiten via Scart of composiet video wel een goede keuze is op deze televisie.

Blijf voor de beste kwaliteit gewoon bij HDMI, een advies dat voor alle moderne televisies geldt maar dubbel voor deze extreem grote maat.