Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Beeld- en geluidkwaliteit

We selecteren de ‘Bioscoop’-preset voor onze beeldtesten. Die kan je via de opties overigens nog veranderen in ‘Bioscoop 1’ of ‘Bioscoop 2’, waarbij die laatste iets beter geschikt is voor kijken bij daglicht. Hoe dan ook stellen we vast dat deze instelling een nogal flauwe lichtopbrengst heeft. Geen probleem in de slaapkamer, maar in de keuken kies je toch beter voor ‘Standaard’.

De beeldkwaliteit is uitstekend. Kleuren zien er behoorlijk accuraat uit en de grijsschaal is vrij van hinderlijke tinten. Wel is de kleurtemperatuur nogal laag, waardoor het beeld erg warm lijkt. Selecteer de kleurtemperatuur ‘Warm1’ in plaats van ‘Warm2’, als je het effect overdreven vindt. De zwartwaarde is degelijk op deze Sony, maar niet uitmuntend. Het scherm toont wel alle zwartdetail.
 


Ook bij de beeldverwerking noteren we goede scores, al zien we een duidelijk zwakkere de-interlacing die op sommige randen trapvorming veroorzaakt. ‘MotionFlow’ is beperkt tot 50 Hz op dit toestel, wat er toe leidt dat de bewegingsscherpte heel beperkt is. Bij sterke pans verlies je veel detail.

Sony claimt dat de nieuwe ‘X-Reality’-engine zelfs SD-materiaal van YouTube behoorlijk opschoont. We vonden het resultaat alvast niet slecht, maar op een dergelijk klein scherm valt dat sowieso erg goed mee.

De geluidskwaliteit? Bij een 24-inch toestel hebben we daar nooit al te hoge verwachtingen van, maar bij deze EX320 is klank wel erg beperkt. Voor muziek is het absoluut geen aanrader, voor televisie doet het zijn werk. Maar ook niet meer dan dat.

gerelateerde items