Wie bij Sony wil shoppen, zal het moeilijk hebben om een echt budgettoestel te vinden. Sony heeft nog wel een paar LCD-modellen die net iets goedkoper zijn dat de EX521-reeks die we hier testen, maar net als bij de overige merken waren die LCD-toestellen niet beschikbaar voor deze test. We zagen ons dan ook genoodzaakt om een 32-inch model te kiezen, zodat de prijs binnen de grenzen gehouden kon worden.

Het design oogt leuk maar kan niet tippen aan de Monolithic-lijnen van de duurdere modellen. De afge- ronde hoeken en het glossy zwarte kader ogen gewoon iets goedkoper. Het toestel is overigens beter geschikt voor gebruik op een voet dan aan de wand. De meeste aansluitingen staan immers naar achter gericht, zodat je wat afstand tussen de muur en het scherm moet houden of met hoekse connectoren moet werken. Er is een netwerkaansluiting aanwezig, en met een optionele dongle breid je het toestel zelfs uit met een draadloze Wi-Fi-verbinding.

De afstandsbediening is een licht vereenvoudigde versie van de standaard Sony-remote. Dat maakt ze eigenlijk iets handiger in gebruik dan het normale model, vooral omdat ze er minder druk uitziet. In de menu’s zien we een duidelijke focus op content, al is het even wennen aan de betekenis van al de iconen die je op het scherm te zien krijgt.

Ga je instellingen wijzigen, dan blijken de menu’s iets minder gebruiksvriendelijk. Gelukkig wordt dat opge- vangen door een erg uitgebreid ‘quick-menu’ waarin je snel de belangrijkste instellingen vindt. Sony toont geen uitleg bij elke functie, maar een ingebouwde handlei- ding helpt je op weg als je even de draad kwijt bent.