Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Beeldkwaliteit

De beeldverwerking van deze Sony komt erg goed voor de dag met dvd-content dankzij de uitstekende scaling. Bij de Blu-ray-testen laat hij echter een steekje vallen, waardoor er wat detail kan verdwijnen. Ruis zal zelden problemen opleveren, daar rekent de tv bijzonder efficiënt mee af.

Het zwakke punt is de bewegingsscherpte. Zonder Sony’s ‘Motionflow’-technologie is die eerder pover. Bij snelle bewegingen verdwijnt er veel detail of heeft het bewegende voorwerp een duidelijk wazige omtrek. Panbeelden schokken licht, maar in dat opzicht scoort de Sony eigenlijk nog redelijk goed.

Het toestel overtuigt in ‘Theater’-mode met een opvallend goede zwartwaarde, maar koppelt dat aan een zeer lage helderheid, zelfs ruim onder de resultaten van de Panasonic. De beelden zijn daardoor helaas veel fletser wenselijk is. Door de ‘achtergrondverlichting’-instelling van 5 naar 8 of hoger te schroeven verbeter je het resultaat, maar zelfs dan blijft het wat mager. Gelukkig breng je de zwartwaarde niet in het gedrang door de ach- tergrondverlichting te verhogen; je kan dit dus zonder risico aanpassen.

Het scherm lijkt ook een nogal beperkte kijkhoek te hebben: zwart verwatert snel en het toont zelfs een lichte kleurtint wanneer het vanuit een te scherpe hoek bekeken wordt. Ook de uniformiteit kan net iets beter. Links en rechts onderaan is er een lichte magenta schijn, die niet te zien is in normale beelden, maar wel in grijs of wit.

De grijsschaal vertoont eveneens een heel lichte magenta schijn, die we tijdens onze gewone kijk- proeven gelukkig niet echt opmerken. Over de kleurweergave zijn we bijzonder tevreden; die is voor deze categorie uitstekend.

gerelateerde items