Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Extra's

Deze Sony biedt heel wat extra functies. Langs de digitale tuners kan je opnemen naar een externe harde schijf. En dankzij Gracenote TrackID identificeer je muziek, ongeacht de bron, zodat je nooit meer naar de titel of artiest van een leuk deuntje hoeft te zoeken.

Met Bravia Internet Video zal je niet snel om content ver- legen zitten. Naast klassiekers zoals YouTube biedt Sony sinds een tijdje ook toegang tot de video-on-demand dienst MUBI, en wie specifiek videoclips wil bekijken kan terecht bij MUZU. Facebook- en Twitter-clients zijn er ook, en zelfs een volledige internetbrowser is voorzien. Met de smartphone-toepassing is het ook wat handiger om tekst in te geven. Wie een optionele camera voor- ziet, kan zelfs Skypen op zijn televisie.

Met al die extra’s verwacht je ook een degelijke media- speler, maar dat is nu net een punt waarop Sony de bal zwaar misslaat. De mediaspeler ondersteunt nauwelijks
formaten, zelfs mkv-bestanden staan niet op de lijst. Erger nog, de lijst formaten die de speler wél aankan is zeer onbetrouwbaar.

Zo weigert hij een heel groot deel van onze DivX/Xvid-testen. Via DLNA is de situatie zo mogelijk nog slechter. Een goede externe mediaspeler dringt zich dan ook op wanneer je dit toestel in huis haalt.

gerelateerde items