Niet alle toestellen van Sony gebruiken het nieuwe ‘Wedge’-design. Maar toch wijkt ook de W705 op verschillende vlakken af van wat we gewend zijn. Het toestel is bovenaan erg dun, maar onderaan koos Sony resoluut voor meer ruimte. De televisie is er bijna zeven centimeter dik.

Ondanks die ruimte gebruikt de Sony een externe voeding, eerder een zeldzaamheid bij televisies. Het kader is afgewerkt in gesatineerd zwart, met bovenaan een accentlijn in geborsteld metaal. Weg zijn ook alle scherpe randen van het ‘Sense of Quartz’ ontwerp van vorig jaar, dit jaar is er gekozen voor wat rondere vormen. De opengewerkte voet in gechromeerd metaal oogt fijn en stijlvol. Bovendien kan hij ook dienst doen als muurbeugel, Sony levert daarvoor alle nodige onderdelen.

Geen verrassingen bij de aansluitingen. Vier HDMI-aansluitingen, allemaal naar onder en opzij gericht leveren voldoende aansluitmogelijkheden. Andere aansluitingen staan naar achter gericht. Het toestel is verder voorzien van twee USB-aansluitingen, draadloos en bedraad internet en WiFi Direct, zodat alle modern comfort aanwezig is.