Sony’s design draagt dit jaar de naam ‘Sense of Quartz’, en gaat in tegen de trend om naar een bijna onbestaande omlijsting te gaan. Het zwarte kader is ongeveer 17 millimeter breed en heeft een afgeschuinde rand die is afgewerkt in metallic blauw. Het toestel staat op een halfronde, licht metaalkleurige draaivoet. Het geheel ademt een typische Sony-stijl uit.

Achteraan vinden we vier HDMI-aansluitingen en twee antenne-aansluitingen die allemaal naar achter en opzij georiënteerd zijn. De andere aansluitingen zijn naar achter gericht en vragen dus aandacht bij wandmontage. 

Sony koos er ook voor om twee van de drie USB-aansluitingen erg dicht bij de rand te plaatsen. Een prima beslissing, want daardoor zijn ze makkelijk bereikbaar. Het volstaat om het toestel licht te draaien en je kan een USB-stick inpluggen.

Sony heeft duidelijk oren gehad naar de klachten over de verwarrende interface van vorig jaar. Het nieuwe ‘Home’-menu toont nu duidelijke, grote iconen en tekst. De animaties zijn vlot en je vindt in een mum van tijd alles terug.

Onder ‘Historie’ staan je laatste activiteiten: welke zenders je keek en welke apps je opstartte of welke externe bronapparaten je gebruikte. Onder ‘TV’ vind je onder andere de zenderlijst, je favorieten en de elektronische programmagids (EPG). Verder is er ‘Toepassingen’ voor je favoriete internet-apps en het zichzelf verklarende ‘Aangesloten Apparaten’. De laatste lijn is voorbehouden voor ‘Instellingen’.

Een aardige verbetering, ook al gebruikt Sony onder de instellingen wel nog de oude menu’s, maar daar kom je als doorsnee gebruiker gelukkig zelden terecht. De ingebouwde handleiding helpt je ook nog eens op weg als je de draad toch kwijt zou raken.

De afstandsbediening is grotendeels ongewijzigd, maar dat is niet zo’n punt omdat ze al erg degelijk was. Interessanter is de tweede, kleinere remote die Sony bij het toestel levert, en die qua styling helemaal in het ‘Sense of Quartz’-design past.

Deze ‘One-touch remote’ gebruikt Bluetooth en hoef je dus niet te richten. Het aantal toetsen is beperkt maar goed gekozen, en in combinatie met Sony’s nieuwe menu’s vonden we al snel dat de One-touch remote voor dagelijks gebruik volstaat.