Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Vernieuwd menu, One Flick optioneel

De gebruikservaring loopt volledig parallel met die van de W705B. We vinden het wel jammer dat Sony op dit model de One Flick-remote optioneel liet, dat was een mooie extraatje geweest.

Het ‘Home’ menu is nu mooi georganiseerd en geeft op vier pagina’s een overzicht van de beschikbare kanalen en media, onderverdeeld in films, muziek en foto’s.  In de media-tabs vind je USB- en DLNA-media terug. Daarnaast kan je in de foto-tab gebruik maken van Sony’s fotodienst PlayMemories Online, en in de muziek-tab kan je genieten van Sony’s Music Unlimited of Vevo. Het toestel reageert prompt en de interface volgt snel, maar omdat er regelmatig content van het internet getoond wordt, moet je af en toe toch even geduld hebben.

Rechts bovenaan vind je de iconen voor de technische instellingen. De menu’s zijn uitgebreid zodat je heel wat kan instellen. Loop daarom zeker eerst even door de handleiding, die is via de ‘i-manual’ toets te bereiken.

Wil je gewoon snel wat content ontdekken, dan is er de ‘Discover’-toets. Die toont onderaan het scherm een lint met voorstellen van tv-programma’s. Door naar beneden te scrollen krijg je voorstellen voor radio, YouTube, of 500pix (foto’s).

Bedienen via de smartphone of tablet is ook mogelijk dankzij de ‘TV SideView’ app. De geeft je naast een remote ook een programmagids, en een snelle manier om apps te starten op de televisie. Bovendien kan je hem ook gebruiken om door je DLNA-content te bladeren en die media af te spelen op je televisie.

gerelateerde items