Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Extra's

In tegenstelling tot de W705B beschikt de W805B terug over 3D. De digitale tuners kan je opnemen naar USB-harde schijf. Verder heel wat extra’s rond voetbal. Sony is een officiële FIFA-partner en dat merk je. De ‘Football’-toets op de remote activeert een speciale beeld- en geluidsmode. De klank is gemodelleerd op basis van metingen in een echt stadion. Je kan via de snelle taakbalk ook heel wat extra voetbal-content opvragen: YouTube-filmpjes van recente matchen, maar ook FIFA-archiefbeelden van vorige WK’s.
Met ‘Social Viewing’ kan je live een twitter-feed volgen onderaan het beeld. De televisie selecteert zelf de ‘hashtag’ op basis van de uitzending, of je kan hem zelf instellen. Zo krijg je alle relevante sociale commentaar direct te zien. Wie zelf niet wil tweeten via televisie hoeft zelfs niet ingelogd te zijn op Twitter.

Sony’s mediaspeler doet het ondertussen erg goed. Zowel via DLNA als USB ondersteunt hij bijna al onze tesbestanden. Opmerkelijke uitzonderingen: voor video geen Divx, maar wel de Xvid-variant, en bij audio hadden we nog graag FLAC gezien.

Het internet-aanbod is goed, maar Sony’s blijvende zwakke punt is de afwezigheid van een degelijke Video On Demand dienst. In Nederland kan je ondertussen wel van Netflix genieten, maar in België blijft het een mager beestje. YouTube, Vimeo, Muzu, Mubi en Vevo vormen je alternatief. Bij de muziekdiensten geen Spotify of Deezer, die maken plaats voor Sony’s eigen Music Unlimited.

gerelateerde items