Het nieuwe ‘Sense of Quartz’ design van de W9-reeks zal je zeker bekoren als je de ‘Monolithic’-designs van vorige jaren kon smaken. De uitvoering is iets verfijnder dan die op de W8-reeks (lees hier de recensie van de Sony KDL-47W805A). Het geborsteld zwart metalen kader is smaller, alle randen zijn afgeschuind en kregen een azuurblauwe toets. Het toestel staat op een glimmende metaalkleurige draaivoet in de vorm van een cirkelsegment.

De aansluitingen lopen gelijk met die van de W8-reeks. Vier HDMI-aansluitingen, waarvan een met MHL-ondersteuning geven je de nodige flexibiliteit. Sony plaatste twee van de drie USB-aansluitingen vlak bij de schermrand zodat ze makkelijk te bereiken zijn. De HDMI-aansluiting met MHL en de hoofdtelefoonaansluiting staan dan weer vrij diep, en bovendien gedeeltelijk verborgen achter een kleine uitschulping in het chassis.

Dat bemoeilijkt uiteraard de bereikbaarheid, zeker in geval van wandmontage. Kies je toch voor wandmontage, houd er dan ook rekening mee dat enkel de HDMI-aansluitingen naar onder en opzij gericht staan, alle andere aansluitingen staan naar achter gericht. Zeker voor de optische digitale aansluiting is dat een lastige keuze want daarvoor zijn hoekse verloopstukken iets moeilijker te vinden.