Sony slaat dit jaar een nieuwe weg in met zijn ‘wedge’-design. Het profiel van de televisie heeft de vorm van een spie. Onderaan bijna tien centimeter dik, bovenaan nog een kleine twee centimeter. Een radicale wijziging ten opzichte van de geldende regel die zegt dat we steeds dunnere schermen willen. Maar Sony brengt wel goede redenen aan om voor dit ontwerp te kiezen. De ruimte onderaan staat hen toe om grotere luidsprekers te monteren. We zijn benieuwd of we dat ook echt zullen horen. Ook het meeste gewicht verhuist naar de onderzijde, waardoor de televisie stabieler staat. Sony kiest ook voor een nieuwe voet, die bestaat uit twee kleine vleugels die je links en rechts onder de televisie monteert. Je kan ze aan het uiteinde plaatsen, of op ongeveer een derde van het uiteinde.

Het kader is afgewerkt in satijnzwart en gebruikt zachte curves, ook een stevige shift ten opzichte van de scherpe lijnen van vorig jaar. Aan de zijkant accentueert een geborsteld metalen zijplaat de spie-vorm. We vinden het hele ontwerp vrij gewaagd, vooral omdat het sterk afwijkt van wat we bij Sony gewoon zijn.

Sony levert vier HDMI-aansluitingen en drie USB-aansluitingen, allemaal naar opzij gericht. Ze staan diep genoeg naar achter zodat de kabels verborgen blijven tenzij je zeer dikke kabels gebruikt. De oudere av-aansluitingen en de bedrade netwerkaansluiting zijn naar achter gericht. Het toestel kan ondanks zijn onconventionele vorm aan de wand gemonteerd worden.

?