Toon alles (4)
Geert Fauvart

Open ophanging

Nog opvallender dan het lichtgewicht frame is de heel aparte ophanging van de behuizingen. Aan de achter- kant van beide ‘oorschelpen’ gaapt immers een kloofje tussen de oorkussens en de eigenlijke behuizingen van de drivers, waar beide bij een klassieke hoofdtelefoon wel gewoon op elkaar aansluiten.

Erg speciaal, al is deze constructie niet helemaal nieuw voor Sony. Bij de vroegere MDR-F1 gebruikte de Japanse fabrikant immers precies hetzelfde trucje.

Die eigenwijze aanpak heeft meteen twee effecten die duidelijk zichtbaar én voelbaar zijn: de drivers van MA900 staan onder een lichte hoek naar het oor gericht, terwijl geen enkel onderdeel van de hoofdtelefoon het oor raakt en je oren ook niet overmatig opgewarmd kunnen worden.

In combinatie met het ultralage gewicht, de geringe druk op het hoofd en de comfortabele, stoffen voering van de oorkussens en hoofdband, zorgt dat ervoor dat je het letterlijk een hele dag lang kan volhouden met deze MA900 op je hoofd. We kunnen ons niet meteen een hoofdtelefoon voor de geest halen die het beter doet op dat vlak.

gerelateerde items