Geert Fauvart

Voor thuis en onderweg

De MDR-ZX700 die we hier bekijken en beluisteren houdt de kerk meer in het midden. Met een adviesprijs van 129 euro is hij gevoelig duurder dan zijn drie broertjes, maar blijft hij nog steeds heel wat beter betaalbaar dan de Z1000. Die prijszetting plaatst de ZX700 echter wel in een druk bevochten marktsegment, waar heel wat mooie hoofdtelefoons te vinden zijn voor de kritische muziekliefhebber. Wie daar nog niet helemaal van overtuigd is, moet onze vergelijkende test in FWD Magazine 38 (in de kiosk tot 21 november en eveneens verkrijgbaar op de iPad via Tablisto) er maar even op nalezen.

Heel wat van die hoofdtelefoons mikken voluit op thuisgebruik, maar deze Sony ziet het breder. Hij probeert zowel mobiele als thuisgebruikers te plezieren. Dat merk je al op de verpakking, waar Sony de kreet ‘studiokwaliteit’, mixt met een vermelding dat de MDR-ZX700 ontworpen is met Walkmans en andere mp3-spelers in het achterhoofd.

Een aantal uiterlijke kenmerken zetten die dubbele roeping kracht bij: zo is de ZX700 bijvoorbeeld niet opplooibaar en heeft hij geen draaibare oorschelpen (wat bij hoofdtelefoons voor onderweg vaak wel het geval is), maar zit er wel een handig verlengkabeltje in de verpakking waarmee je de korte aansluitkabel (120 centimeter) verlengt tot drie meter. Een 6,3 millimeter adapter levert Sony echter niet mee.
 

gerelateerde items