“Sony houdt blijkbaar van knopjes”. Dat is de eerste gedachte die door ons hoofd schiet wanneer de Sony STR-DN1030 aan een goedkeurende blik onderwerpen.

Zo staan er maar liefst drie draaiknoppen op de voorzijde: één grote voor het volume, en twee kleinere waarmee je de bronkeuze en toonregeling (of radiofrequentie) bedient. Verder zien we een resem kleine knopjes – dertien in totaal – die gelukkig wel duidelijk gelabeld zijn.

De enige knop die we eigenlijk missen, is een exemplaar voor de menu’s – daarvoor biedt de meegeleverde remote of Sony-app (beschikbaar voor Android en iOS) een uitkomst.

Positief is dat alle elementen zich erg vlot laten bedienen, van de grootste draaiknop tot het kleinste toetsje. Het toestel voelt ook gewoon solide aan, ondanks het kwistige gebruik van plastic. 

Rechts onderaan zitten ook nog enkele aanluitingen weggestopt. Vreemd genoeg ontbreekt een HDMI-ingang vooraan, maar een iPod-compatibele USB-input is wel van de partij. 

Op de achterzijde is er geen gebrek aan HDMI-ingangen: we tellen vijf inputs en één output. Leuk om zien is dat bij de analoge audio-aansluitingen ook een
lijnuitgang voorzien is.