Toon alles (8)
Jamie Biesemans

Geen watervrees

Wat opvalt, is dat Sony de poorten en knoppen aan de randen van de tablet verplaatste. De Japanners hebben duidelijk geluisterd naar feedback van gebruikers van de eerste Z, want hierdoor kan je nu bijvoorbeeld de Z2 laden terwijl het in een (apart verkochte) dichtgevouwen hoes steekt en ga je iets minder vlug per ongeluk op de powerknop drukken.

Zoals bekend is de grote troef van Sony's mobiele toestellen dat ze water- en stofdicht zijn. Mijn eerste Xperia Tablet overleefde zo al een paar omgestoten glazen, terwijl er ondertussen al twee iPhones in mijn bezit door contact met veel minder water – in één geval zelfs door heel weinig condensatie - overleden zijn.

Alleen al voor dit aspect verdient Sony veel lof. Wat zij doen met hun mobiele apparaten zou eigenlijk door alle fabrikanten opgepikt moeten worden. Wie 300, 400 of meer euro uitgeeft aan een tablet of smartphone, heeft recht op een toestel die de kleine calamiteiten van het leven overleefd.

De achterkant van de Xperia Tablet Z2 is bekleed in een materiaal dat veel grip biedt. Raar genoeg, hoewel het dof is, zie je er na een verloop van tijd vingerafdrukken op verschijnen. 

gerelateerde items