Toon alles (8)
Jamie Biesemans

Rappe vogel

Sony claimt dat de Tablet Z2 een van de snelste tablets ter wereld is. Aangezien er aan een enorme tempo nieuwe chipsets verschijnen voor mobiele producten, denken we er in hun plaats “op dit moment” bij.

Feit is dat de Snapdragon 801-chipset (met een quadcore Krait 400-CPU aan 2,36 GHz plus 3 GB werkgeheugen) net uit de chipfabriek van Qualcomm rolde en in onze benchmarks bijzonder snel presteert. In het gamecentrische 3DMark zien we een score die enkel door enkele toptelefoons (Sony Xperia Z1, HTC One M8 en XIAOMI MI-3) wordt overtroefd. De dichtstbijzijnde tablet met 10,1-inch scherm is een iets lager presterende Samsung Galaxy Tab Pro.

Vanuit FWD relativeren we benchmarks wel wat, want ze weerspiegelen niet altijd de prestaties bij gebruik in het echte leven. Van de 3DMark-test steken we vooral op dat de Z2 zeker voor games een goede keuze is. En dat is ook waar voor minstens één ander reden: je kan een PlayStation 3-controller draadloos gebruiken met de tablet, wat natuurlijk fijn is voor arcadegames die het ondersteunen.

gerelateerde items